Història

El Cor de Noies de Matadepera es va formar l’any 2000 com una activitat extraescolar per complementar la formació musical de les alumnes de l’Institut d’aquest poble del Vallès Occidental. En l’actualitat és una entitat oberta a tota la població de Matadepera i hi canten alumnes de l’Institut, ex alumnes i altres noies de la comarca.

Durant aquests darrers anys ha participat en diferents concerts i intercanvis amb formacions similars per tot el país. Ha col·laborat també en projectes educatius (Cor d’escena de l’Òpera Regals, producció conjunta de l’Auditori de Barcelona amb l’IMEB), en el Fòrum de les Cultures a Barcelona, ha col·laborat en l’enregistrament del darrer àlbum del grup Standstill, Rooom, i actua amb regularitat en el Festival Internacional de Música de Matadepera (FIMM). Per altra banda, el Cor de Noies ha participat i continua participant activament en diverses activitats del poble com per exemple, el petit concert anual dins l’activitat “Anem a fer un tomb a la fresca” durant la Festa Major de Matadepera.

L’any 2011 el cor va fer un important salt qualitatiu amb el programa “13 cançons d’aquí a la vora”, que ha girat per diferents indrets del territori. Un repertori de cançons tradicionals del Països Catalans, arranjades, la majora d’elles, per encàrrec com qui es fa un vestit a mida, fent d’aquest projecte un concert únic i elegant.

El juny de 2012, el Cor de Noies de Matadepera presenta amb èxit al FIMM el seu treball “Soleriana”, un homenatge a Toti Soler, amb la voluntat d’anar més enllà en la seva progressió artística i consolidar la seva presència en diferents àmbits i circuits musicals.

El juny de 2013 presenta, de la mà del Carles Belda, “Vestides de nit“, un recorregut singular entre els diferents gèneres que agermanen les havaneres i la rumba catalana.